Page 56 - Periodiko_23-24_for_web
P. 56
Παράθεση «Γαλλικού Brunch»
Μήνας Γαλλοφωνίας
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον
Μήνα Γαλλοφωνίας, διοργανώθηκε πα-
ράθεση προγεύματος εμπνευσμένου από
την κουζίνα γαλλόφωνων χωρών την
Τετάρτη, 6 Μαρτίου, από τους τριτοε-
τείς μαθητές/τριες του Κλάδου Ξενοδο-
χειακών της Σχολής μας και της Ειδικής
Μονάδας. Οι μαθητές/τριες είχαν την
ευκαιρία να αναδείξουν τις μαγειρικές
τους ικανότητες και το ταλέντο τους στη
μαγειρική τέχνη, παρουσιάζοντας ένα
εκλεκτό πρόγευμα.
Catalano, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής
και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και
Κατάρτισης, Δρ Ηλίας Μαρκάτζης και
άλλοι αξιωματούχοι, καθώς και γονείς
των μαθητών/τριών.
Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός τόνισε
τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στις
αρχές που πρεσβεύει ο Διεθνής Οργανι-
σμός Γαλλοφωνίας, όπως η δημοκρατία,
η ελευθερία, η γλωσσική και πολιτισμική
διαφορετικότητα, η συνύπαρξη, ο σεβα-
σμός, η ισότητα και η αλληλεγγύη. Ανέ-
φερε, παράλληλα, ότι το Υπουργείο έχει
ως προτεραιότητά του τη μετάβαση στο
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υπουρ- συμπεριληπτικό σχολείο και την παρο-
γός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, χή ποιοτικής εκπαίδευσης, ώστε οι νέες
Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η Πρέσβειρα της γενιές να κατακτήσουν τις απαραίτητες
Γαλλίας στην Κύπρο, κ.Salina Grenet- δεξιότητες, για να αντιμετωπίσουν τις
54