instagram.jpg

Μήνας Γαλλοφωνίας QR 4

Exposition francophonie 2023

 

Φιγούρα και σηµαία της Γαλλίας, 2023

Καµβάς, µαρκαδόροι µπογιάς, αλκοόλ, highlighters, πενάκι

 

Νικόλας Τραµουντανέλλης (ΗΥ1)

 

<<Γενικά µου αρέσει πολύ να φτιάχνω έργα πάνω σε καµβά. Σκέφτηκα λοιπόν να δηµιουργήσω µία ανθρώπινη φιγούρα χωρισµένη στα τρία, στα χρώµατα της Γαλλικής σηµαίας. Η φιγούρα παριστάνει έναν παριζιάνο, έναν καλλιτέχνη ή και έναν διαβάτη που προβάλλεται µέσα από το γαλλικό στοιχείο>>.

 

Πύργος του Έιφελ – La Tour Eiffel, 2023

Πενάκι, ακουαρέλα

 

Αντρέας Παπανδρέου (ΘΕΓ2)

 

<<Πρόκειται για τον µεταλλικό πύργο που βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως και κατασκευάστηκε το 1889 από τον Γάλλο µηχανικό Γουστάβο Άιφελ (1823-1923), από τον οποίο πήρε και το όνοµά του. Με αφορµή τον µήνα της Γαλλοφωνίας εµπνεύστηκα από την µαγευτική πόλη του Παρισιού συγκεκριµένα από τον πύργο του Άιφελ ο οποίος κοσµεί περίτεχνα την πόλη του φωτός. Όνειρό µου είναι να καταφέρω µια µέρα να τον θαυµάσω από κοντά>>.

Πορτραίτο Eugene Delacroix , 2023.

Νεροµπογιές, ακρυλικό.

 

Παντελίτσα Μιχαήλ (ΗΥ3).

 

Περιγραφή

 

Ο Ευγένιος Ντελακρουά (γαλλικά: Eugène Delacroix· 26 Απριλίου 1798, Σεν-Μορίς – 13 Αυγούστου 1863, Παρίσι) ήταν Γάλλος ροµαντικός ζωγράφος του 19ου αιώνα, που επηρέασε την ζωγραφική συµβάλλοντας στην ανάπτυξη του ιµπρεσιονισµού. Εµπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα όπως η Ελληνική και η Γαλλική Επανάσταση, καθώς και από ένα ταξίδι του στο Μαρόκο.

Εντυπωσιασµένος από τις τεχνικές των Άγγλων ζωγράφων όπως ο Τζον Κόνσταµπλ, ταξίδεψε το 1825 στην Αγγλία όπου επισκέφθηκε πολλές γκαλερί και θέατρα και επηρεάστηκε από τον αγγλικό πολιτισµό.

Μεταξύ 1827 και 1832 παρουσίασε πολλά µεγάλα έργα µε ιστορικά θέµατα. Το 1827 παρουσίασε στο Σαλόνι τον «Θάνατο του Σαρδανάπαλου» εµπνευσµένο από την ποίηση του Λόρδου Μπάυρον. Εντυπωσίασε και πάλι το κοινό µε το σηµαντικότερο και τελευταίο ροµαντικό έργο του, το «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό», εµπνευσµένο από την Ιουλιανή επανάσταση του 1830.

image_1.jpg

Oh la la la...la vie en rose, 2023

Μπογιες µολύβι µαρκαδόρος

 

Γεωργιανά Λούτσιου (ΘΗΥ3)

 

<< Σε αυτόν τον καµβά εγώ η µαθήτρια Γεωργιανά Λούτσιου του ΘΗΥ3 ήθελαν εκφράσω την αγάπη µου για τη µουσική µέσω µιας τόσο µελωδικής γλώσσας όπως η γαλλική. Φαντάστηκα µια ωραία µέρα όπου ήµουν στην Γαλλία και καθώς περπατούσα συνάντησα ένα µεγάφωνο στο οποίο ακουγόταν η µελωδία του τραγουδιού LA VIE EN ROSE. Καθώς ακουγόταν η µελωδία αυτή, νότες έβγαιναν και πετούσαν ψηλά προς τον ουρανό…>>.

 

La Tour Eiffel dans l'herbe2023

Μαλλί µπλεξίµατος, µπογιές, αυτοκόλλητα, γκλίτερ, λαµπάκια, µολύβι

 

Άννα Αντωνίου (ΕΔ2)

 

<< Σε αυτόν τον καµβά η µαθήτρια Αννα Αντωνίου του ΕΔ2 ονειρεύτηκε ενα αλλιώτικο Πυργο του Αιφελ, σύµβολο της γαλλικής µεγαλούπολης. Τον τοποθέτησε σε ένα λιβάδι χωρίς αυτοκίνητα, δρόµους και γκρίζο.

Παρατηρούµε πως τα χρώµατα είναι φωτεινά. Χρησιµοποίησε µαλλί µπλεξίµατος για τη δηµιουργία του περιγράµµατος του έτσι µε αυτό τον τρόπο παρουσιάζει ενα Πύργο πιο ευάλωτο απο την σιδηρενια όψη που εχουµε συνηθίσει.

Γαλλική σηµαία, 2023

Λαµαρίνα, µπογιές.

 

Στυλιανός Λεβέντης (ΘΜΟ2) Αλέξανδρος Λυσάνδρου (ΘΜΟ2) Πέτρου Χρίστος (ΘΜΟ2)

 

<<Με τη µέθοδο συγκόλλησης αποφασίσαµε να φτιάξουµε το εθνικό έµβληµα της Πέµπτης Δηµοκρατίας την τρίχρωµη σηµαία που συµβολίζει το άσπρο το χρώµα των βασιλιάδων και το µπλε µε κόκκινο την πόλη του Παρισιού. Σήµερα η τρίχρωµη σηµαία κυµατίζει σε όλα τα δηµόσια κτήρια. Χρησιµοποιήσαµε λαµαρίνα την οποία κόψαµε και ακολούθως συγκολλήσαµε πάνω στον ιστό µε την κατάλληλη βάση πάντοτε µε την καθοδήγηση του καθηγητή µας Ιωσήφ Γεωργίου (ειδικότητα Μηχανολογίας)>>.