instagram.jpg

Μήνας Γαλλοφωνίας QR 5

Exposition francophonie 2023

 Le monde d’Elsa Schiaparelli, 2023

Xαρτόνι, κορδέλα, ριζόχαρτο, πινέλα.

Θεανώ Λάρµου (ΘΔΜ2α)

Μαλβίνα Λιάτσου (ΘΔΜ2β)

<<Είχαµε την ευχάριστη εµπειρία να συµµετέχουµε σε ένα πολύ δηµιουργικό και ενδιαφέρον πρότζεκτ για την γαλλόφωνια στο µάθηµα των Γαλλικών. Αρχικά, εµείς σαν οµάδα έχουµε επιλέξει να ασχοληθούµε µε την µόδα στην Γαλλία, έτσι µε αρκετό ψάξιµο ανακαλύψαµε ότι η Elsa Schiaparelli συνέβαλε πολύ σηµαντικά στην εξέλιξη της µόδας, µε ένα σουρεαλιστικό αλλά και αρκετά καλλιτεχνικό τόνο στις ιδέες της. Στην συνέχεια, καταλήξαµε στην ιδέα να φτιάξουµε ένα portfolio σχετικά µε την ιστορία και τις ιδέες της σαν σχεδιάστρια µόδας. Χάρη σε αυτό το πρότζεκτ είχαµε την ευκαιρία να µάθουµε αρκετές πληροφορίες για την µόδα και να δηµιουργήσουµε σε ενα ευχάριστο κλίµα. Στο πρότζεκτ µας χρησιµοποιήσαµε κυρίως χαρτόνια, µαρκαδόρους, κορδέλα και ριζόχαρτο>>.

L’ours français, 2023

Πολυστερίνη,    ξύλο,   µπογιές, µπίλιες, πετραδάκια, χαρτόνι, πινέζες.

Βασιλική Καρυπίδου (ΘΔΜ2α)

Ευαγγελία Αντωνιάδη (ΘΔΜ2α)

<<Στόχος µας ήταν να αναδείξουµε τη Γαλλοφωνία µέσω της κατασκευής µας. Σκεφτήκαµε ως κεντρικό αντικείµενο το αρκουδάκι µε σκοπό να µας παρουσιάσει τις διάφορες γαλλόφωνες κουλτούρες.

Η κατασκευή µας είναι µια ξύλινη βάση µε ένα αρκουδάκι από πολυστερίνη. Κολλήσαµε σηµαίες χωρών οι οποίες είναι Γαλλόφωνες. Χρησιµοποιήσαµε µπίλιες και πετραδάκια τα οποία βάλαµε στο αρκουδάκι ως περίγραµµα στη µπλούζα και στα παπούτσια. Πάνω στη ξύλινη βάση, κολλήσαµε εικόνες, στη πρόσοψη και στη πλάγια όψη. Οι εικόνες είναι σχετικές µε την Γαλλία, ώστε να δεί ο κόσµος τα αξιοθέατα της χώρας, τη κουλτούρα, το φαγητό και τη παράδοση>>.


Χαρτόνι.

Μαρία Ιωαννίδου (ΘΔΜ2β)

<<Ως νέα, συνηθίζω να καταγράφω γεγονότα µε το κινητό µου αρκετά συχνά. Δεν θεωρώ όµως την φωτογραφία ως µια απλή καταγραφή εικόνας. Υπάρχουν φωτογραφίες οι οποίες µας συντροφεύουν από αρκετά µικρή ηλικία µέχρι και σήµερα. Θεωρώ ότι υπάρχουν για να µας συνδέουν µε τους γύρω µας, αλλά και µε το πως τους αντιλαµβανόµαστε. Υπάρχουν για να µπορούµε να αναπολούµε στιγµές καλές και κακές. Μας υπενθυµίζουν γεγονότα, συµπεριφορές, αγαπηµένα πρόσωπα. Επίσης, µας δίνουν την δυνατότητα να εκφραστούµε, να δηµιουργήσουµε και να εξερευνήσουµε τον κόσµο. Βγάζουµε τις φωτογραφίες για να αποτυπώσουµε στιγµές, ενώ καταλήγουµε να διατηρούµε και συναισθήµατα. Γι' αυτό λοιπόν αποφάσισα ότι µια φωτογραφική µηχανή θα ήταν η ιδανική λύση για να εξερευνήσουµε τις γαλλόφωνες χώρες, καθώς και τα αξιοθέατά τους>>.

Recettes gourmandes et originales, 2022-2023

ΞΕ1α , ΞΕ1β ΞΕ2α, ΞΕ2β

ΞΕ3α, ΞΕ3β, ΞΕ3γ, ΞΕδ.

Τα τµήµατα ξενοδοχειακών Α’ και Β' και Γ΄έτους έφτιαξαν τις δικές τους συνταγές στα πλαίσια του

µήνα γαλλοφωνίας.

Οι µαθητές του Α΄έτους επέλεξαν να ετοιµάσουν παραδοσιακές γαλλικές συνταγές.

Οι µαθητές του Β’ έτους επέλεξαν να παρουσιάσουν γαλλικές παραδοσιακές αλλά και δικές τους συνταγές.

Οι µαθητές του Γ’ έτους έφτιαξαν εναλλακτικές καινοτόµες συνταγές µε βάση τις δικές τους προτιµήσεις.

Φέτος τον Φεβρουάριο 2023 το σχολείο µας διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισµό Μαγειρικής της Νοτίου Ευρώπης που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Δύο παιδία µας του Γ’ έτους ξενοδοχειακών (Αντώνης Κυριακίδης (ΞΕ3δ) και Μαρία Μιχαήλ (ΞΕ3α) κέρδισαν 2 χρυσά και 2 αργυρά µετάλλια.

Οι συνταγές αυτές συµπεριλαµβάνονται στο βιβλίο συνταγών.


Πολυστερίνη, ακρυλικό, ξύλο, χαρτόνι

Ελισάβετ Θρασυβούλου (ΘΗΨ1β)

Παναγιώτης Χατζηπλής (ΘΗΨ1β)

Το έργο αυτό είχε σαν στόχο την ανάδειξη της παρουσίας της γαλλικής γλώσσας σε πολλά µέρη του κόσµου. Λόγω του µεγάλου αριθµού γαλλόφωνων χωρών επιλέξαµε να τοποθετήσουµε ενδεικτικά κάποιες από τις σηµαίες αυτών των χωρών.

La Tour Eiffel, 2023

Μέταλλο.

ΘΗΥ2, ΜΟ2β, ΜΠ1, ΜΕ1

La tour Eiffel

Για τη συναρµολόγηση εργάστηκαν οι µαθητές των τµηµάτων ΘΗΥ2, ΜΟ2β, ΜΠ1 και ΜΕ1. Θερµές ευχαριστίες στην εταιρία ToyNBee για την προσφορά της.


Χαρτόνι, µπογιά, foamboard

Μάριος Χείλης (ΘΔΜ2)

Σαββίνα Κυριάκου (ΘΔΜ2)

Παναγιώτης Μερκούρης (ΘΔΜ2)

<<Η Γοτθική αρχιτεκτονική είναι από της πιο επιδραστικές είδους αρχιτεκτονικής που αρκετές φορές παραβλέπεται ως στυλ. Για αυτό η εργασία µας δίνει πληροφορίες σε αυτό το θέµα µε την ελπίδα πως θα ενηµερώσουµε και άλλους>>