instagram.jpg

Μήνας Γαλλοφωνίας QR 6

Exposition francophonie 2023

Vive la francophonie, 2023

Πλαστικό, χαρτόνι, ακρυλικό. 

ΘΗΨ1β

Vive la francophonie!

Για την κατασκευή του έργου οι µαθητές του τµήµατος ΘΗΨ1β επέλεξαν να χρησιµοποιήσουν υλικά τα οποία θα µπορούν εύκολα να επαχρησιµοποιηθούν.

Δηµόσια κτίρια του Παρισιού, 2023 Πενάκι (quick sketches)

Μαρία Τάκκα (ΘΕΓ3)

<<Τα τρία σχέδια που έφτιαξα µε µεράκι απεικονίζουν νεοκλασικά κτήρια του Παρισιού. Συγκεκριµένα, την Αψίδα του Θριάµβου και τα άλλα δύο τυχαία από εικόνες που βρήκα στο διαδίκτυο.  Με αφορµή την Γαλλοφωνία που γιορτάζεται κάθε Μάρτη επέλεξα να δώσω την δική µου καλλιγραφική νότα επιλέγοντας να αποτυπώσω στο χαρτί την εµβληµατική αρχιτεκτονική των κτηρίων της Γαλλίας>>.

« Parler une autre langue c’est avoir une autre âme », 2023

 Πλαστικοποίηση

Κορνηλία Αλκιβιάδου (ΕΓ3)

<<Δανείστηκα την σοφή έκφραση του Καρλοµάγνου, βασιλιά των Φράγκων (747-814) γνωστός ως «Πατέρας της Ευρώπης» γιατί ένωσε το µεγαλύτερο µέρος της Δυτικής Ευρώπης για πρώτη φορά µε τη Ρωµαϊκή Αυτοκρατορία.  Το να µιλάς µια δεύτερη γλώσσα λοιπόν είναι σαν να έχεις µία άλλη ψυχή, σαν να σου δίνεται η ευκαιρία να έχεις µία διαφορετική µατιά στον κόσµο, σαν να ζεις µια δεύτερη ζωή>>.

Μήνας Μάρτης  (λέξεις µπαχαρικών και αρωµατικών φυτών), 2023

Τµήµα Ξενοδοχειακών 2ου έτους (ΞΕ2α&β)

<<Θελήσαµε να προβάλουµε τον µήνα Μάρτιο της Γαλλοφωνίας σε συνδυασµό µε λέξεις που αφορούν την ενότητα του µαθήµατός µας που επικεντρώνεται στην ποικιλία µπαχαρικών και αρωµατικών φυτών που χρησιµοποιούµε καθηµερινώς στις µαγειρικές µας δηµιουργίες!>>