Page 81 - Periodiko_23-24_for_web
P. 81
Έγιναν επίσης επισκέψεις τμημάτων σε
μουσεία και αρχοντικά της παλιάς Λευκω-
σίας, στο παραδοσιακό χωριό Φικάρδου
όπου οι μαθητές/τριες απόλαυσαν την πα-
ραδοσιακή αρχιτεκτονική του, ενώ η Ειδι-
κή Μονάδα περιδιάβηκε τα γραφικά δρο-
μάκια της Κακοπετριάς.
Το Γ΄ έτος παρέμεινε στο σχολείο, όπου
μαθητές/τριες κατά τμήμα μαζί με τους/
τις Υπευθύνους/ες εκπαιδευτικούς ανέλα-
βαν το ψήσιμο ειδών σχάρας και παραδο-
σιακών εδεσμάτων. Ο Σύνδεσμος Γονέων
ευκαιρία να ξεναγηθούν, αλλά και να ενη- και Κηδεμόνων προμήθευσε τους μαθητές/
μερωθούν από τον ιδιοκτήτη, κ. Βασίλη ριες όλα τα απαραίτητα για το ψήσιμο.
Κυπριανού, σχετικά με τη φιλοσοφία πίσω
από τη δημιουργία και λειτουργία της φάρ-
μας. Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες δοκίμα-
σαν βιολογικό πρόγευμα και απόλαυσαν
την ηρεμία ενός πραγματικά υπέροχου χώ-
ρου με πολλές δραστηριότητες για όλες τις
ηλικίες. Επιπλέον, ήρθαν σε άμεση επαφή
με τα ζώα, αφού τα ταΐσαν, τα χάιδεψαν,
τα άρμεξαν και τα πήραν αγκαλιά.
Οι μαθητές/τριες του Β΄ έτους του Κλάδου
Ξενοδοχειακών πήγαν στο Ζύγι, όπου επι-
σκέφθηκαν τη μονάδα παραγωγής υδρο-
πονίας Planty the hydroponic way και
ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας
της μεθόδου υδροπονίας, πώς γίνεται η
φύτευση, ρίζωμα, ανάπτυξη, συγκομιδή,
διαχωρισμός και διανομή των φρέσκων
σαλατικών.
79