Page 81 - Periodiko_23-24_for_web
P. 81

Έγιναν  επίσης  επισκέψεις  τμημάτων  σε
                                                        μουσεία και αρχοντικά της παλιάς Λευκω-
                                                        σίας,  στο  παραδοσιακό  χωριό  Φικάρδου
                                                        όπου οι μαθητές/τριες απόλαυσαν την πα-
                                                        ραδοσιακή αρχιτεκτονική του, ενώ η Ειδι-
                                                        κή Μονάδα περιδιάβηκε τα γραφικά δρο-
                                                        μάκια της Κακοπετριάς.
                                                        Το  Γ΄  έτος  παρέμεινε  στο  σχολείο,  όπου
                                                        μαθητές/τριες  κατά  τμήμα  μαζί  με  τους/
                                                        τις Υπευθύνους/ες εκπαιδευτικούς ανέλα-
                                                        βαν το ψήσιμο ειδών σχάρας και παραδο-
                                                        σιακών εδεσμάτων. Ο Σύνδεσμος Γονέων
             ευκαιρία να ξεναγηθούν, αλλά και να ενη-   και Κηδεμόνων προμήθευσε τους μαθητές/
             μερωθούν  από  τον  ιδιοκτήτη,  κ.  Βασίλη  ριες όλα τα απαραίτητα για το ψήσιμο.
             Κυπριανού, σχετικά με τη φιλοσοφία πίσω
             από τη δημιουργία και λειτουργία της φάρ-
             μας. Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες δοκίμα-
             σαν  βιολογικό  πρόγευμα  και  απόλαυσαν
             την ηρεμία ενός πραγματικά υπέροχου χώ-
             ρου με πολλές δραστηριότητες για όλες τις
             ηλικίες. Επιπλέον, ήρθαν σε άμεση επαφή
             με τα ζώα, αφού τα ταΐσαν, τα χάιδεψαν,
             τα άρμεξαν και τα πήραν αγκαλιά.
             Οι μαθητές/τριες του Β΄ έτους του Κλάδου
             Ξενοδοχειακών πήγαν στο Ζύγι, όπου επι-
             σκέφθηκαν  τη  μονάδα  παραγωγής  υδρο-
             πονίας  Planty  the  hydroponic  way  και
             ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας
             της  μεθόδου  υδροπονίας,  πώς  γίνεται  η
             φύτευση,  ρίζωμα,  ανάπτυξη,  συγκομιδή,
             διαχωρισμός  και  διανομή  των  φρέσκων
             σαλατικών.







































                                                                                                             79
   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86