Page 63 - ΤΕΣΕΚ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 22-23
P. 63

Οι μαθητές του Γ’ έτους, έφτιαξαν εναλ-   με ειδικό δίχτυ και σουβά. Έπειτα, το κάθε
             λακτικές καινοτόμες συνταγές με βάση τις  τμήμα ανέλαβε το βάψιμο τους.
             δικές τους προτιμήσεις.                   Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να
             Στο  βιβλίο  συνταγών  συμπεριλαμβάνο-    παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.
             νται και οι συνταγές δύο μαθητών μας του  Ιάκωβο Ηλιάδη για την πολύτιμη βοήθεια
             Γ΄  έτους  Ξενοδοχειακών  (Μιχαήλ  Μαρία,  του όσον αφορά στην κατασκευή της με-
             ΞΕ3α  και  Κυριακίδης  Αντώνης,  ΞΕ3δ),  οι  ταλλικής βάσης.
             οποίοι κέρδισαν 2 χρυσά και 2 αργυρά με-
             τάλλια, στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρι-
             κής της Νοτίου Ευρώπης που διεξήχθη στη
             Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2023.

             •  Κατασκευή BONJOUR στην είσοδο
             της Σχολής
             Οι  μαθητές  Κλάδου  Δομικών  Έργων  και
             Κατασκευών  και  Μηχανικής  Εγκαταστά-
             σεων Κτηρίων των τμημάτων ΔΤ2 και ΜΕ2
             σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες του
             Κλάδου του Βιομηχανικού Σχεδιασμού του
             τμήματος ΘΒΣ2, έφτιαξαν την κατασκευή
             Bonjour. Το έργο χρειάστηκε 2 μήνες για
             να  ολοκληρωθεί  και  απαιτήθηκε  μεγάλη
             οργάνωση και συντονισμό των πιο πάνω
             κλάδων.                                   Τέλος, τα κομμάτια ενώθηκαν και τοποθε-
             Αρχικά, η ιδέα γεννήθηκε μετά από συζή-   τήθηκαν στην είσοδο της Σχολής δίνοντας,
             τηση με τους μαθητές σχετικά με τον μήνα  μια έγχρωμη νότα στον σχολικό χώρο.
             Γαλλοφωνίας  και  αποφασίστηκε  να  συν-                    Υπεύθυνη καθηγήτρια:
             δυαστεί ο τομέας της ειδικότητάς τους με              Έλενα Παπασάββα, Γαλλικών
             το μάθημα Γαλλικών.
             Έγιναν  προτάσεις  και  προσχέδια  για  την  •  Μέρα Γαλλοφωνίας - Brunch
             καταλληλότερη  λέξη  και  το  μέγεθος  των  Στις  23  Μαρτίου  2023,  μέρα  της  Γαλλο-
             γραμμάτων όπου και κατέληξαν στη λέξη  φωνίας,  οι  μαθητές/τριες  του  Β΄  Έτους
             BONJOUR που χρησιμοποιείται για το κα-    του  Κλάδου  Ξενοδοχειακών  και  Επισιτι-
             λωσόρισμα.
             Από το απόθεμα του σχολείου, αποφασί-
             στηκε  ότι  το  καταλληλότερο  υλικό  ήταν
             η  εξηλασμένη  πολυστερίνη  που  θα  απο-
             τελούσε  τη  βάση  του  έργου  (γράμματα).
             Η συνεργασία με τον Κλάδο Βιομηχανικού
             Σχεδιασμού  αποτέλεσε  σημαντικό  μέρος
             για  το  έργο,  για  την  κοπή  των  γραμμά-
             των.  Πιο  συγκεκριμένα,  για  την  ολοκλή-
             ρωση της κοπής των γραμμάτων βοήθησε
             το τμήμα ΘΒΣ2, σε συνεργασία με τον κα-
             θηγητή τους κ. Αντρέα Αντωνίου.
             Στη συνέχεια, οι μαθητές του Κλάδου Δο-
             μικών  Υλικών  του  τμήματος  ΔΤ2,  ανέλα-
             βαν το ξύσιμο της εξηλασμένης πολυστε-
             ρίνης  για  το  φινίρισμα  των  γραμμάτων
             ενώ  παράλληλα  οι  μαθητές  του  Κλάδου
             Μηχανικής  Εγκαταστάσεων  το  τμήματος
             ΜΕ2,  κατασκεύασαν  τη  μεταλλική  βάση
             για  τη  σταθεροποίησή  τους.  Το  επόμενο
             βήμα  ήταν  η  επικάλυψη  των  γραμμάτων


                                                                                                             63
   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68