Page 27 - ΤΕΣΕΚ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 22-23
P. 27
28ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής PIATΤO VERDE
3ο βραβείο
Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για τους μα-
θητές και τους καθηγητές της Σχολής
μας, έπειτα από τη συμμετοχή στο Δι-
εθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής PIATTO
VERDE που διεξήχθηκε στην πόλη Riolo Συγχαρητήρια αξίζουν και στον καθηγη-
Terme της Ιταλίας, με κύριο θέμα τη χρήση τή/ εκπαιδευτή της Σχολής μας, κ. Νικό-
των αρωματικών βοτάνων στην κουζίνα. λα Κωνσταντίνου, που είχε την ευθύνη
Ο μαθητής της Σχολής μας, Πελεκάνος για την όλη εκπαίδευση, παρακολούθη-
Μιχάλης του τμήματος ΞΕ3γ, του Κλά- ση και προετοιμασία του μαθητή, όπως
δου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών
Επαγγελμάτων, συμμετείχε και βρα-
βεύτηκε με την 3η θέση στον εν λόγω
Διαγωνισμό, με ένα εξαιρετικό πιάτο
συνδυάζοντας με επιτυχία το σχοινόπρα-
σο με διάφορες παρασκευές με λαβράκι
και κυπριακά κουπέπια.
Στον διαγωνισμό, συμμετείχαν δέκα Ξε-
νοδοχειακές Σχολές από όλη την Ιτα-
λία, μία από την Πολωνία και η ΤΕΣΕΚ
Μακάριος Γ’ από την Κύπρο. Αξίζει να
αναφερθεί ότι οι συμμετοχές ήταν πολύ
περισσότερες και η κριτική επιτροπή
επέλεξε μόνο τις δώδεκα καλύτερες.
Ο μαθητής μας, κατάφερε με την εξαι-
ρετική του παρουσία, να «κλέψει» τις
εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής και
να αναδειχθεί 3ος κατακτώντας το χάλ-
κινο βραβείο. Ο μαθητής μας παρέλαβε
το βραβείο του, μια τιμητική πλακέτα επίσης, και στους Βοηθούς Διευθυντές
και το δίπλωμά του σε μια όμορφη βρα- κ. Γιαννάκη Παπαγεωργίου (Β.Δ.Α΄) και
διά που σήμανε και τη λήξη του διαγω- κ. Χαράλαμπο Αντωνίου (Β.Δ.), που συ-
νισμού. Επίσης, επιβραβεύθηκε από την νόδευσαν τον μαθητή μας στον διαγω-
καλύτερη Ξενοδοχειακή Σχολή της Ιτα- νισμό.
λίας (CAST ALIMENTI), με υποτροφία για
δωρεάν παρακολούθηση εκπαιδευτικών
προγραμμάτων Μαγειρικής και Ζαχαρο-
πλαστικής διάρκειας επτά ημερών.
27