Page 27 - ΤΕΣΕΚ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 22-23
P. 27

28ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής PIATΤO VERDE

             3ο βραβείο
























             Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για τους μα-
             θητές  και  τους  καθηγητές  της  Σχολής
             μας,  έπειτα  από  τη  συμμετοχή  στο  Δι-
             εθνή  Διαγωνισμό  Μαγειρικής  PIATTO
             VERDE που διεξήχθηκε στην πόλη Riolo  Συγχαρητήρια αξίζουν και στον καθηγη-
             Terme της Ιταλίας, με κύριο θέμα τη χρήση  τή/ εκπαιδευτή της Σχολής μας, κ. Νικό-
             των αρωματικών βοτάνων στην κουζίνα.       λα Κωνσταντίνου, που είχε την ευθύνη
             Ο μαθητής της Σχολής μας, Πελεκάνος  για την όλη εκπαίδευση, παρακολούθη-
             Μιχάλης  του  τμήματος  ΞΕ3γ,  του  Κλά-   ση και προετοιμασία του μαθητή, όπως
             δου  Ξενοδοχειακών  και  Επισιτιστικών
             Επαγγελμάτων,  συμμετείχε  και  βρα-
             βεύτηκε με την 3η θέση στον εν λόγω
             Διαγωνισμό,  με  ένα  εξαιρετικό  πιάτο
             συνδυάζοντας με επιτυχία το σχοινόπρα-
             σο με διάφορες παρασκευές με λαβράκι
             και κυπριακά κουπέπια.
             Στον διαγωνισμό, συμμετείχαν δέκα Ξε-
             νοδοχειακές  Σχολές  από  όλη  την  Ιτα-
             λία, μία από την Πολωνία και η ΤΕΣΕΚ
             Μακάριος  Γ’  από  την  Κύπρο.  Αξίζει  να
             αναφερθεί ότι οι συμμετοχές ήταν πολύ
             περισσότερες  και  η  κριτική  επιτροπή
             επέλεξε μόνο τις δώδεκα καλύτερες.
             Ο  μαθητής  μας,  κατάφερε  με  την  εξαι-
             ρετική  του  παρουσία,  να  «κλέψει»  τις
             εντυπώσεις  της  κριτικής  επιτροπής  και
             να αναδειχθεί 3ος κατακτώντας το χάλ-
             κινο βραβείο. Ο μαθητής μας παρέλαβε
             το  βραβείο  του,  μια  τιμητική  πλακέτα  επίσης,  και  στους  Βοηθούς  Διευθυντές
             και το δίπλωμά του σε μια όμορφη βρα-      κ. Γιαννάκη Παπαγεωργίου (Β.Δ.Α΄) και
             διά που σήμανε και τη λήξη του διαγω-      κ. Χαράλαμπο Αντωνίου (Β.Δ.), που συ-
             νισμού. Επίσης, επιβραβεύθηκε από την  νόδευσαν  τον  μαθητή  μας  στον  διαγω-
             καλύτερη  Ξενοδοχειακή  Σχολή  της  Ιτα-   νισμό.
             λίας (CAST ALIMENTI), με υποτροφία για
             δωρεάν παρακολούθηση εκπαιδευτικών
             προγραμμάτων Μαγειρικής και Ζαχαρο-
             πλαστικής διάρκειας επτά ημερών.


                                                                                                             27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32